Podsumowanie kwietniowego Komitetu AgroBusiness

Artykuł dostępny wyłącznie dla członków

Podczas Komitetu AgroBusiness z dnia 15 kwietnia 2021 r. poruszyliśmy 5 obszarów:

  • Rolnictwo i zmiany klimatu: wzajemne oddziaływanie
  • Zrównoważone rolnictwo - co należy zrobić
  • Środowisko regulacyjne
  • Wspólna polityka rolna, Farm to Fork
  • Oczekiwania klientów wobec żywności

Przykłady działań i strategii pro-klimatycznych

 

Rozmawialiśmy o zielonej transformacji rolnictwa – największym wyzwaniu, przed którym stoi branża spożywcza. Prezentację prowadził Michał Siwek, Dyrektor Departamentu Międzynarodowy Hub Food&Agri w BNP Paribas Bank Polska. Dyskutowaliśmy o tym, jak rolnictwo wpływa na zmiany klimatu oraz jak zmiany klimatu będą oddziaływać na produkcję żywności w przyszłości.

Produkcja, przetwórstwo i handel żywnością odpowiadają za ok. ¼ globalnej emisji gazów cieplarnianych i 70% światowego zużycia wody. Mimo...

Pełna treść artykułu dostępna jedynie dla przedstawicieli firm stowarzyszonych CCIFP.
Zaloguj się by kontynuować lekturę.

Zaloguj się How to become a member?
Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!