Zobacz także  •  Członkowie

La Brasserie Moderne wśród laureatów konkursu Poland 100 Best Restaurants 2025

Zlokalizowana w hotelu Sofitel Warsaw Victoria restauracja La Brasserie Moderne otrzymała nagrodę Grand Award – 5 widelców, przyznawaną corocznie przez Poland 100 Best Restaurants.Statuetkę odebrał Executive Chef Paweł Kałuski.

Finałowa Gala XIV edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants odbyła się 7 kwietnia 2025 roku na Dolnym Śląsku w Pałacu Brunów. Na wydarzenie przybyło ponad 250 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2025.

Przewodnik Poland 100 Best Restaurants to zestawienie najlepszych restauracji w Polsce, które tworzone jest zgodnie z „Poland 100 Best Restaurants Score”. Dla każdej restauracji obliczana jest średnia wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważona wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.

Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, walory smakowe serwowanych dań, harmonijność menu, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i

wnętrze restauracji. Z grona wszystkich odwiedzonych i ocenionych restauracji, przeszkoleni inspektorzy wyłonili 100 najlepszych i przyznali nagrody w pięciu kategoriach: jeden widelec, dwa widelce, AWARD OF EXCELLENCE – 3 widelce, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 4 widelce, GRAND AWARD – 5 widelców. Ponadto podczas Gali przyznano nagrody specjalne m.in.: Szef Kuchni Roku, Szef Kuchni Jutra, Osobowość Kulinarna Roku, Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent.

Menu La Brasserie Moderne dostępne jest na stronie: https://www.sofitel-victoria-warsaw.com/pl/restaurnts-and-bar/la-brasserie-moderne/ 

O restauracji La Brasserie Moderne

Położona w samym centrum Warszawy, z przepięknym widokiem na plac Piłsudskiego, La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami kuchni francuskiej. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w La Brasserie Moderne. Elegancja naszej Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomez.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!