Aktualności firm stowarzyszonych  •  Członkowie

60 LAT MARKI SOFITEL: ROK ŚWIĘTOWANIA

CELEBRACJA W SOFITEL WARSAW VICTORIA

Aby uczcić ten wyjątkowy jubileusz, 26 czerwca 2024 r. w Sofitel Warsaw Victoria w restauracji La Brasserie Moderne odbyła się uroczysta kolacja na cztery ręce. Szefowie Kuchni: Paweł Kałuski z Sofitel Warszawa Victoria oraz Tomasz Iwańca z Sofitel Grand Sopot przygotowali specjalne 5-daniowe menu inspirowane najsłynniejszymi diamentami świata, nawiązując do 60-tej, diamentowej rocznicy marki.

Zaproszeni goście mogli delektować się tatarem ze strusia, consommè homarowym z pierożkiem z langustynką, filetem z kulbina czy też górką cielęcą z puree z batatów z krokietem ziemniaczanym. Zwieńczeniem tej kulinarnej podróży był deser inspirowany czarnym diamentem Enigma o smaku czarnej porzeczki, limonki z chrupką truskawkową.

Wieczór uświetnił występ utalentowanej skrzypaczki, Patrycji Piekutowskiej, która zadedykowała Dyrektor Generalnej oraz wszystkim Ambasadorom Sofitel Warsaw Victoria swój utwór pt. „Paryż”.

 

CZYTAJ DALEJ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Zaloguj się do Strefy Członkowskiej!