Aktualności firm stowarzyszonych • Członkowie
60 LAT MARKI SOFITEL: ROK ŚWIĘTOWANIA
CELEBRACJA W SOFITEL WARSAW VICTORIA
Aby uczcić ten wyjątkowy jubileusz, 26 czerwca 2024 r. w Sofitel Warsaw Victoria w restauracji La Brasserie Moderne odbyła się uroczysta kolacja na cztery ręce. Szefowie Kuchni: Paweł Kałuski z Sofitel Warszawa Victoria oraz Tomasz Iwańca z Sofitel Grand Sopot przygotowali specjalne 5-daniowe menu inspirowane najsłynniejszymi diamentami świata, nawiązując do 60-tej, diamentowej rocznicy marki.
Zaproszeni goście mogli delektować się tatarem ze strusia, consommè homarowym z pierożkiem z langustynką, filetem z kulbina czy też górką cielęcą z puree z batatów z krokietem ziemniaczanym. Zwieńczeniem tej kulinarnej podróży był deser inspirowany czarnym diamentem Enigma o smaku czarnej porzeczki, limonki z chrupką truskawkową.
Wieczór uświetnił występ utalentowanej skrzypaczki, Patrycji Piekutowskiej, która zadedykowała Dyrektor Generalnej oraz wszystkim Ambasadorom Sofitel Warsaw Victoria swój utwór pt. „Paryż”.